Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ...ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (Μην το δείρεις το ανθρωπάκι....!!!)Καθημερινά ακούω για αγανάκτηση , εμείς οι προπονητές πότε θα ξυπνήσουμε ...αλήθεια υπάρχει κάποια νομοθετική ρύθμιση που να υποχρεώνει του Συλλόγους - Παράγοντες να τηρούν συμβόλαια σε όλες τις κατηγορίες? ... Ο ΣΕΠΚ είναι μόνο για επιμόρφωση και τίποτα παραπάνω?? Ψάχνοντας στον διαδίκτυο βρήκα το συγκεκριμένο άρθρο προφητικό τελείως... Προπονητής ενας απλός ελεύθερος επαγγελματιάς ...

Του Τάκη Πανούλια...

 O ΣΕΠΚ, για μία ακόμη φορά, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στη δυναμική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του ΠΣΑΚ. Την ανακοίνωση τη διαβάσατε, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναλαμβάνουμε τα ίδια.
Συμπαράσταση, λοιπόν, για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, σαν κοινός στόχος αθλητών και προπονητών, για την προστασία και πρόοδο του αθλήματος, με τη διασφάλιση, προάσπιση και κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.


Και ο ΣΕΠΚ καλεί όλα τα μέλη του να διευκολύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους αθλητές των ομάδων τους, που συμμετέχουν στην κινητοποίηση του ΠΣΑΚ.

Να συμπαρασταθούμε, να διευκολύνουμε αλλά εμείς πότε θα πολεμήσουμε; Για το δικαίωμα να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια, ώστε να μην μας αποκαλούν υπάλληλους, που θα κάνουν αυτό που θα μας πούνε.

Είναι υποτιμητικό να είναι κανείς υπάλληλος; Φυσικά και δεν είναι. Αλλά το νόημα της φράσης είναι… αυτοί θα κάνουν "τουμπεκί", όπως πάντα, γιατί είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Τους αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα, τους έχουμε χωρίς συμβόλαια, δεν τους πληρώνουμε, οπότε τί ασχολείστε με αυτούς;

Όλοι οι άλλοι είναι το μπάσκετ και οι προπονητές υπάλληλοι. Λογικό μου ακούγεται, αφού ούτε βάζουν, ούτε παίρνουν χρήματα. Το μόνο που κάνουν είναι να συμπαραστέκονται. Είναι κάτι σαν τον άμαχο πληθυσμό, κάτι σαν τις παράπλευρες απώλειες (collateral damages), που λένε και στο χωριό μου.

Οι άνθρωποι που οργανώνουν, επιλέγουν, προπονούν, διδάσκουν, καθοδηγούν τις ομάδες τους, δεν προσφέρουν τίποτα στο μπάσκετ. Οι άνθρωποι των οποίων η δουλειά κρίνεται κάθε εβδομάδα από όλους και σε κοινή θέα, περισσότερο από οποιουδήποτε manager επιχειρήσεων, CEO (Chief executive officer), executive, corporate officer, administrator, ή οτιδήποτε άλλο δεν είναι τίποτα.

Τί και αν στις επιχειρήσεις μελετούν το μοντέλο του προπονητή (head coach), γιατί πιστεύουν ότι πλέον οι επικεφαλείς των επιχειρήσεων έφτασαν στο σημείο που βρίσκονταν ανέκαθεν οι προπονητές των σπορ.

Το έργο τους να κρίνεται συνεχώς και με μεγάλη αυστηρότητα από γνώστες και άσχετους. Επομένως ΣΕΠΚ εσύ ρούφα το αυγό σου μπούλη…

Αντί επιλόγου το απόσπασμα από μια εκ των κορυφαίων ελληνικών ταινιών. Στη θέση του Αντωνάκη βάλτε τον ΠΣΑΚ, στη θέση της Ελένης και των φιλενάδων της βάλτε τον ΕΣΑΚΕ και στη θέση των φίλων του γαμπρού τον ΠΣΑΚ...

Δεν μίλησε το ανθρωπάκι. Μην το δείρεις όταν πάτε στο σπίτι!ΠΗΓΗ: www.basketblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...